Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, acceptati modul in care utilizam cookie-urile. Mai multe detalii      ×
 
Apeluri umanitare

Impartasim cu dumneavoastra o poveste dureroasa

Impartasim cu dumneavoastra o poveste dureroasa pe care speram sa nu o ocoliti si va multumim anticipat pentru orice ajutor umanitar ati putea oferi pentru salvarea vietii unui copil greu incercat.

Este vorba despre o fetita in varsta de 17 ani, pe nume SPAHIU IOANA, unicul copil al unui coleg, care in prezent este pensionat pe caz de boala, si al unei invatatoare devotate, care pe data de 15.01.2010 a fost diagnosticata cu carcinom scuamos nediferentiat cu proliferare celulara si in ganglionii latero-cervicali (o formatiune tumorala > 4 cm. foarte grava, ce s-a dezvoltat rapid si fulminant in nasofaringe si s-a extins si la ganglionii latero-cervicali (ganglionii gatului), fapt constatat la examenul RMN), fara a fi exclus insa si un posibil limfom de tip Hodgkin.

Ambele tipuri de cancer sunt foarte grave, avand evolutii fulminante, cu extensie spre metastaze foarte rapida, cu posibilitate de recidiva in primii 2 ani si pronostic rezervat.

A fost operata de urgenta la Spitalul Militar Central Bucuresti unde i s-a facut rezectia (extirparea) tumorii primare cu margini de siguranta si a ganglionilor afectati.

Insa, greul acum incepe, deoarece vor fi necesare sedinte de chimioterapie si radioterapie pentru a stopa revenirea acestei cumplite boli. Tratamentul aferent costa in jur de 45.000 de euro, suma ce reprezinta un efort mult prea mare pentru familia colegului nostru.

Din pacate, in Romania posibilitatile de rezolvare a acestui caz sunt destul de limitate.

In Europa ( Franta, Germania, UK, Italia, Olanda) astfel de cazuri pot fi tratate prin radioterapie si chimioterapie cu tehnologie de inalta performanta, cu o rata de responsivitate de 97% si cu reactii adverse minime.

Miracolul pentru aceasta fata nu poate veni decat de la dumneavoastra.

Printr-un gest de solidaritate, absolut necesar in aceste momente de cumpana pentru viata copilului colegului nostru si pentru familia acestuia, noi membri de sindicat si nu numai, putem contribui la strangerea sumei de 45.000 EURO reprezentand costul acestui tratament realizat prin sedinte de chimioterapie si radioterapie.

Credem ca pentru fiecare dintre noi nu reprezinta un efort sa contribuim la ajutorarea acestei fete, dar pentru ea si parintii ei orice suma conteaza in lupta pe care acestia o dau cu aceasta boala.

Pentru strangerea banilor s-au deschis 2 conturi unul pentru lei si altul pentru euro pe numele mamei SPAHIU LAURA, CNP 2681207451511 dupa cum urmeaza:

- cont RON : RO18DARO 001800060328RO01

- cont EURO : RO72DARO 001800060328EU01

in speranta ca apelul nostru va avea ecou in inimile si sufletele dumneavoastra, va rugam stimati colegi sa va solidarizati cu noi si cu familia colegului nostru in incercarea de a-i salva viata acestui copil.